یکی از مرباهای خوشمزه و دوست داشتنی، مربای گیلاس است که هم می توان در صبحانه از آن استفاده کرد و هم به در تهیه دسر و شیرینی.
بهتر است از میوه گیلاس، تازه تازه و پس از چیده شده از درخت استفاده کرد.
- گیلاس قرمز یا سیاه :1 کیلوگرم
- شکر: 7 لیوان
- اسانس وانیل :چند قطره
گیلاس ها ی رسیده را تمیز کنید و برگ هایش را جدا کنید و بعد با چاقو یا هسته گیر هسته های گیلاس را بیرون بیاورید.
لابه لای گیلاس هسته گرفته شکر بریزید و به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر حل شود و گیلاس ها آب بیندازند.
گیلاس ها را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا گیلاس ها بجوشند.
هنگام جوشیدن مربا روی آن کف مینشیند که بهتر است آنها را از روی مربا بردارید تا رنگ مربا براق تر شود.
پس از اینکه مربا غلیظ شد به آن وانیل را اضافه کنید و بعد حرارت زیر مربا را خاموش کنید.
اجازه دهید تا مربا کاملا خنک شود.سپس آن را داخل شیشه یا ظرف تمیز و خشک بیزید و در یخچال نگهداری کنید.